Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Луганщині за добу поліцейські вилучили у місцевого населення арсенал боєприпасів
Опубліковано 05 вересня 2018 року о 14:48

За добу слідчими територіальних підрозділів ГУНП в Луганській області розпочато 7 кримінальних проваджень за фактами незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами. На правопорушників очікує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3-х до 7-ми років.


Посилене патрулювання, чергування у відділеннях компаній експрес-доставки, робота мобільних блокпостів, збір та реалізація оперативної інформації – це неповний перелік заходів, які вживають правоохоронці Луганщині з метою вилучення з обігу зброї та боєприпасів, що становлять загрозу життю та здоров’ю населення.

Результатом напруженої та кропіткої праці є щоденне виявлення смертоносних предметів: гранат, патронів, запалів тощо. Так, 4 вересня під час несення служби у відділенні служби експрес-доставки у с. Борівське м. Сєвєродонецька правоохоронці виявили та вилучили у 49-річного місцевого мешканця корпус гранати РГН та запал УДЗ С-1-92.

Цього ж дня, поблизу оз. Чисте м. Сєвєродонецька правоохоронцями в ході перевірки вмісту пакета 54-річного місцевого мешканця, виявлено та вилучено 60 патронів калібру 5,45 мм.

Під час несення служби на пересувному блокпосту бійці роти №3 батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Луганській області на автодорозі між с. Штормове та с. Петренкове Новоайдарського району в пакеті у 44-річного чоловіка виявили та вилучили постріл до підствольного гранатомету «ВОГ-17М» та підривач «УЗРГМ».

В м. Гірське співробітниками Попаснянської поліції біля зупинки громадського транспорту «Малинка» по вул. Комарова у громадянина вилучено гранату «РГД-5» без запалу.

В ході проведення санкціонованого обшуку помешкання 34-річного мешканця с. Суханіка поліцейські виявили та вилучили пістолет кустарного виробництва калібру 9 мм та один набій калібру 9 мм.

Під час патрулювання автостанцій м. Лисичанська та м. Рубіжне, поліцейські вилучили гранату «РГД-5» без запалу та 33 набої калібром 5,45 мм.

Всі факти внесені до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Вилучене спрямовано до НДЄКЦ ГУНП в Луганській області для проведення експертизи.

Загальнодержавна операція «Зброя та вибухівка» триватиме до 1 жовтня поточного року, проте, на території Луганщини превентивні заходи залишаються посиленими протягом всього часу проведення Операції об’єднаних сил.

Відділ комунікації поліції Луганської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux