Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Луганщині оперативники припинили діяльність «Telegram-каналу», через який збували амфетамін і канабіс
Опубліковано 11 листопада 2020 року о 17:06

Наркотичний «бізнес» організував 23-річний мешканець міста Сєвєродонецьк.  Також ділок вирощував вдома рослини конопель методом гідропоніки та у гаражі обладнав міні-лабораторію з виготовлення психотропів. За незаконні оборудки йому загрожує до десяти років із конфіскацією майна.

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Луганській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України (ДБН НПУ) отримали інформацію про незаконну діяльність чоловіка, який збуває наркотики та психотропи на території Сєвєродонецька.

Як з’ясувалося, фігурант створив у «Telegram-каналі» «крамницю», через яку приймав «замовлення». Після отримання оплати  він надсилав клієнтам координати «закладок» із амфетаміном або канабісом.  Аби поліцейські не задокументували його протиправну діяльність, часто  змінював номери мобільних телефонів.

Однак оперативники підрозділу  боротьби з наркозлочинністю спільно із кіберполіцейськими, слідчими, карним розшуком поліції Луганської області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігуранта та в орендованому гаражі. Під час заходів у квартирі виявили місце, де він вирощував рослини коноплі методом гідропоніки, а в гаражі - лабораторне обладнання, скляні колби, ємності з речовинами, які фігурант використовував для виготовлення психотропної речовини – амфетамін.

Крім того, правоохоронці вилучили амфетамін, марихуану, рослини конопель, гроші, мобільні телефони, SIM-картки різних мобільних операторів та зіп-пакети для фасування наркотиків.

Наркоділка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. За незаконні оборудки з наркотиками та психотропами молодику загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux