Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
ОБЕРЕЖНО! Розповсюджені шахрайські схеми позбавили мешканців Луганщини заощаджень
Опубліковано 13 жовтня 2021 року о 10:22

Поліція Луганщини вкотре звертається до громадян з проханням бути більш відповідальними до власних заощаджень!

Повідомили, що ваш родич потрапив у біду? Не піддавайтесь емоціям та обов’язково перевірте інформацію, перш ніж віддавати гроші незнайомцям!

За схемою «Родич у біді» шахраї ошукали 49-річного сєвєродончанина, якому вони зателефонували невідомі, представилися його двоюрідним братом та повідомили, що він хворіє і знаходиться у лікарні. Псевдо родич попросив перерахувати 2 500 грн в якості допомоги, на що чоловік погодився, після чого зрозумів, що його ошукали.

Зателефонували та представилися працівниками банку? Будьте максимально обережні, перервіть розмову та зателефонуйте на офіційну гарячу лінію фінансової установи!

За ще однією розповсюдженою схемою «Псевдо банківський працівник» аферисти ошукали пенсіонера з м. Старобільськ, якому повідомили про перереєстрацію клієнтів банку й уточнили у чоловіка номер картки та пін-код. Після чого пенсіонер звернувся до відділення банку, де йому повідомили, що на його ім’я було відкрито картку та знято 11 000 грн.

Надіслали посилання для отримання оплати? Обережно, вас намагаються ошукати! Не переходьте за невідомими ресурсами!

24-річна мешканка Рубіжного перейшла за фішинговим посиланням, який їй надіслав покупець товару на сайті «OLX», де ввела реквізити банківської картки, після чого з рахунку відбулося списання у сумі 7 000 грн.

Потребують гроші за працевлаштування? Ніколи не співпрацюйте з тими людьми, які вимагають за надання послуг за ваше працевлаштування грошовий внесок!

29-річного мешканця сєвєродончанина ошукали за схемою «Обіцяю працевлаштувати». Чоловік знайшов в Інтернеті оголошення про працевлаштування за кордоном. Представник агенства «Worker» повідомив, що сєвєродончанину необхідно внести гарантований платіж в сумі 180 євро, аби невідомі особи почали підготовку повного пакету документів для виїзду за кордон та надіслали реквізити банківської картки, за якими чоловік перерахував вказану суму. В подальшому представники агенства повідомили, що чоловіку необхідно перерахувати ще 160 євро, але він відмовився, на що йому запропонували повернути гроші, які по теперішній час сєвєродончанин не отримав.

Відділ комунікації поліції Луганської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux