Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Я не відчував страху, адже був «заряджений» ідеєю захисту рідного міста», - поліцейський Луганщини Олександр Суходулов
Опубліковано 22 травня 2024 року о 08:40

Олександр Суходулов – інспектор Тренінгового центру поліції Луганщини. До повномасштабного вторгнення правоохоронець проводив для своїх колег заняття з фізичної підготовки та тактики, займався спортом, а також брав участь у змаганнях з бігу. Проте повномасштабна війна змінила діяльність поліцейського та змусила адаптуватися під нові реалії.

«24 лютого ми зібралися в главку поліції Луганської області по тривозі. Отримавши наказ про передислокацію, я вивіз родину у безпечне місце і повернувся до своїх колег. Тоді ж дізнався, що формується зведений загін поліцейських, які нестимуть службу на території рідної області, й вирішив бути серед тих, хто допомагатиме нищити російську навалу», - пригадує Олександр Суходулов.

Відтоді правоохоронець почав нести службу в своєму рідному місті Лисичанськ. Він добре знав усі його закутки, тож це значно допомагало ефективно забезпечувати правопорядок. Разом із колегами Олександр заступав у групу швидкого реагування, затримував коригувальників вогню та посібників ворога, а також доставляв гуманітарну допомогу.

«Якось ми побачили чоловіка, який вночі вигулював свого собаку. Він був знервований та активно щось писав у телефоні. Ми його затримали для перевірки, як потім з’ясувалося – зловмисник передавав розвіддані окупантам», - розповідає наш колега.

Це був не один випадок. Так, завдяки злагодженій роботі поліцейський разом з колегами затримав групу пособників ворога, які видавали себе за волонтерів. Під приводом роздачі гуманітарної допомоги вони їздили містом, дізнавались у місцевих інформацію та «зливали» її окупантам.

«Нам потрібно було бути дуже уважними, спостережливими та швидко аналізувати все, що відбувається довкола. А найголовніше – приймати зважені та вчасні рішення», - зазначив Олександр.

Під час несення служби правоохоронець неодноразово потрапляв під ворожі обстріли, але на щастя, все обійшлося:

«Пам’ятаю, коли я знаходився у своєму кабінеті, то російська ракета поцілила в нашу будівлю міського відділу поліції, поверхом вище від мене. Після цієї ситуації багато хто виїхав з міста, але я настільки був «заряджений» ідеєю захисту рідного міста, що навіть не допускав подібну думку. Я готовий робити все, аби не допустити просувань ворога по нашій землі».

Після служби в Лисичанську Олександр Суходулов працював у містах та селах Донецької та Харківської областей, а наразі бере участь у реалізації проєкту МВС «Служба освітньої безпеки». Поліцейський відповідає за безпеку освітнього процесу в одній із шкіл на Дніпропетровщині.

«Очевидно, що діти – це майбутнє нашої країни. І вони мають відчувати безпеку та здобувати знання попри всі негаразди. Тому, коли мені запропонували участь у цьому проєкті, я одразу погодився. Сподіваюся, що після деокупації Луганщини цей проєкт обов’язково запрацює й там», - додав Олександр Суходолов.

Старший лейтенант поліції мріє про перемогу та повернення додому, аби забезпечувати відновлення правопорядку та безпеки на рідній Луганщині.

Відділ комунікації поліції Луганської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux