Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Інформація про кримінальні правопорушення та події, що зареєстровані на території Луганської області станом на 23 квітня 2018 року
Опубліковано 23 квітня 2018 року о 09:30

Протягом двох діб поліцією було зареєстровано 584 повідомлення, з яких 17- внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ОБСТРІЛИ: за інформацією, наданою оперативним штабом з питань АТО ГУНП, поліцією зареєстровано 5 фактів обстрілів території Луганщини, що підконтрольна українській владі. Внаслідок одного з обстрілів один військовослужбовець ЗСУ отримав поранення.

Так, 21 квітня зі стрілецької зброї, «РПГ», «АГС-17», «ГП-25» бойовики двічі обстріляли околиці с. Кримське Новоайдарського району.

Із застосуванням мінометів калібру 120 та 82 мм бойовики обстріляли околиці с. Новоолександрівка та с. Катеринівка Попаснянського району.

22 квітня із застосуванням мінометів калібру 82мм, «СПГ-9» та великокаліберного кулемету бойовики обстріляли околиці с. Троїцьке Попаснянського району.

Інформації щодо руйнувань не надходило. Всі зареєстровані факти обстрілів внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 258 КК України «Терористичний акт».

РОЗКРИТІ ЗЛОЧИНИ:

ВИЛУЧЕННЯ ЗБРОЇ ТА БОЄПРИПАСІВ:

Співробітники Кремінського відділу поліції в ході огляду домоволодіння за місцем мешкання громадянина виявили та вилучили саморобний дульнозарядний шомпольний пристрій для стрільби.

Співробітники Рубіжанського відділу поліції в ході особистого огляду громадянина виявили та вилучили 31 набій калібру 7,62 мм.

Співробітники Попаснянського відділу поліції під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання чоловіка виявили та вилучили гранату «РГД-5».

Співробітники Троїцького відділу поліції в ході проведення особистого огляду громадянина виявили та вилучили 52 набої калібру 5,45 мм та 19 набоїв 7,62.

Співробітники Кремінського відділу поліції під час проведення особистого огляду громадянина виявили та вилучили гранату «Ф-1» та постріл до підствольного гранатомету «ВОГ-25».

Вилучене направлено до НДЕКЦ. Дані факти внесені до ЄРДР та кваліфіковані за ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

НАРКОЗЛОЧИНИ:

Оперативники Сєвєродонецького відділу поліції у громадянина виявили та вилучили 1 гр амфетаміну. Вилучене направлено до НДЕКЦ. Даний факт зареєстровано.

Співробітники Біловодського відділу поліції спільно з військовослужбовцями Національної гвардії Україну на одному з блокпостів Біловодського району у громадянина виявили та вилучили 10 гр марихуани. Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ст.309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».

НЕ РОЗКРИТІ ЗЛОЧИНИ:

КРАДІЖКИ:

У м. Лисичанськ:

- невідома особа з подвір’я будинку за місцем мешкання заявника скоїла крадіжку металевих виробів;

- невідома особа проникла до будинку, звідки скоїла крадіжку металевих виробів;

- невідома особа проникла до квартири, звідки скоїла крадіжку побутової техніки.

У м. Сватове:

- невідома особа з подвір’я будинку за місцем мешкання заявниці скоїла крадіжку дерев’яних виробів;

- невідома особа проникла до будинку, звідки скоїла крадіжку металевих виробів;

- невідома особа проникла до гаражу, звідки скоїла крадіжку велосипеду.

У смт. Мілове невідома особа проникла до підвалу будинку, звідки скоїла крадіжку велосипеду.

У смт. Новоайдар невідома особа проникла до гаражу на подвір’ї будинку, звідки скоїла крадіжку металевих виробів.

У м. Старобільськ невідома особа з подвір’я будинку скоїла крадіжку велосипеду.

Дані факти внесені до ЄРДР та кваліфіковані за ст. 185 КК України «Крадіжка». Вживаються заходи щодо розшуку та затримання осіб, причетних до скоєння даних кримінальних правопорушень.

ШАХРАЙСТВО:

До Сєвєродонецького відділу поліції надійшло повідомлення громадянки похилого віку про те, що їй на стаціонарний телефон зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником поліції та повідомив, що її зять знаходиться у поліції. Для вирішення питання щодо не притягнення зятя заявниці до кримінальної відповідальності потрібні грошові кошти в сумі 5000 доларів США. Пізніше за грошима прийшов невідомий чоловік, якому заявниця передала грошові кошті у сумі 2000 доларів США. Після чого заявниця дізналась, що її зять до поліції не потрапляв.

Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ст. 190 КК України «Шахрайство».

ІНШІ:

ЗДАЧА БОЄПРИПАСІВ:

До Троїцького відділу поліції звернувся громадянин, який добровільно видав правоохоронцям 6 набоїв калібру 5,45 мм.

До Станично-Луганського відділу поліції звернувся громадянин, який добровільно видав правоохоронцям два запали УЗРГМ-2 та 3 сигнальних ракети.

Вилучене направлене на експертизу до НДЕКЦ. Дані факти внесені до ЄРДР та кваліфіковані за ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Згідно частини 3 цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

ВИЯВЛЕННЯ БОЄПРИПАСІВ ТА ЗБРОЇ:

Співробітники Лисичанського відділу поліції спільно зі співробітниками ДСНС неподалік від полігону твердих побутових відходів м. Лисичанська виявили та вилучили 2 снаряди калібру 30 мм.

До Попаснянського відділу поліції надійшло повідомлення диспетчера ДСНС про те, що в районі с. Комишуваха Попаснянського району виявлено боєприпас. Виїздом на місце події співробітники слідчо-оперативної групи спільно з фахівцями ДСНС на відстані 1 км від вул. Світланівської с. Комишуваха виявили мінометну міну часів Другої світової війни. Працівниками ДСНС міна вилучена для подальшого знищення. Даний факт зареєстровано.

Співробітники Новопсковського відділу поліції біля р. Айдар в с. Танюшівка виявили та вилучили незареєстровану мисливську рушницю «ТОЗ-БМ», калібру 16 мм.

Вилучене направлено на експертизу до НДЕКЦ. Дані факти зареєстровані.

 

Відділ комунікації поліції Луганської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux