Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Минулого місяця поліція Луганщини відреагувала на близько 1200 заяв та повідомлень громадян
Опубліковано 01 серпня 2023 року о 17:23

Поліцейські реєструють викрадення людей, руйнування інфраструктури, угони, крадіжки, і це не повний список воєнних злочинів рф на Луганщині.

Все більше громадян продовжують дізнаватися про пошкодження та руйнацію свого майна, яке залишилося в регіоні. За фактом знищення чи пошкодження, внаслідок обстрілів окупаційними військами рф, об’єктів інфраструктури Сєвєродонецького району надійшло 53 повідомлення.

Крім цього, обстріли деокупованих населених пунктів не вчухають. З реактивних систем залпового вогню (РСЗВ «Град») армія рф обстріляла с. Новолюбівка. Внаслідок обстрілів були пошкоджені складські приміщення. А в с. Невське через ворожі обстріли були зруйновані два гаражі, в яких знаходились чотири автівки. За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни).

Надійшло три повідомлення про незаконне затримання та позбавлення волі чоловіків, які залишилися на тимчасово окупованій території Луганської області. Так, в одному з окупованих міст невідомі у військовій формі рф провели обшук у будинку та незаконно позбавили волі 32-річного чоловіка. Натепер його місце знаходження невідоме. Надійшла інформація про те, що представники рф та нзф «лнр» незаконно позбавили волі 60-річного чоловіка та утримують його в підвалі магазину одного з міст. А 54-річного чоловіка окупанти незаконно утримують в одному з СІЗО.

Чотири звернення сєвєродончан, які через збройну агресію рф були змушені покинути домівки містять повідомлення про те, що до їх квартир у місті незаконно проникли та засилилися представники окупаційних військ рф. За даними фактами розпочаті кримінальні провадження за ст. 162 КК України «Порушення недоторканності житла».

Також зареєстровані повідомлення за фактами захоплення щонайменше шести адміністративних будівель, майна районних центрів однієї з державних служб, торгівельного центрі та вишу, які розташовувалися в Луганській області.

Співробітники кримінального блоку викрили близько 400 осіб, які активно підтримують окупантів та співпрацюють з ними. 

Розпочато пошукові заходи зі встановлення місцезнаходження 109 громадян, з якими рідні втратили зв’язок.

Також, до поліції надходили повідомлення про незаконне заволодіння 27-ю легковими автомобілями, двома броньованими автівками міжнародної організації, 9-ма одиницями будівельної техніки, двома вантажними машинами, двома тракторами, трьома   причепами, трьома мотоциклами та мопедом. Відомості внесені до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 289 КК України;

Зареєстровано 8 крадіжок з квартир та приватних домоволодінь Сєвєродонецького району, де  невідомі особи виносили все, що «погано лежить».

Відділ комунікації поліції Луганської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux