Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Луганщині поліцейські піклуються про доступність надання поліцейських послуг для людей з інвалідністю
Опубліковано 16 лютого 2022 року о 17:26

Керівництвом ГУНП в Луганській області було підтримано заходи, що запроваджені за ідеєю старшого інспектора з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією в Луганській області) УДПЛ НП України Максима Чикірякіна та голови Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю, радником голови ВЦА Миколою Надулічним. В рамках заходів на території області проводяться обстеження територіальних відділів поліції на їх доступність для осіб з інвалідністю.

Сьогодні, 16 лютого, заступник начальника ГУНП в Луганській області Дмитро Отставних спільно з запрошеною спеціалісткою з питань верховенства права компоненту "Громадська безпека та соціальна згуртованість" ПРООН Анною Стороженко відвідали адмінбудівлю поліції м. Лисичанськ, де разом Миколою Надулічним провели тестування інфраструктури відділу на доступність та зручність її використання особами з обмеженими можливостями.

Микола Надулічний, як ніхто інший знає на що потрібно звертати увагу в першу чергу під час візиту до підрозділу: наявність та стан паркувального майданчику, вільний доступ до місця виклику співробітника поліції, перевірка дієздатності підйомника; пропускна здатність вхідних дверей; наявність санвузла для людей з обмеженими можливостями; етика спілкування та розуміння поліцейськими мінімальних стандартів поводження з даною категорією громадян та інше. Пан Микола отримав позитивні враження від наявної в підрозділі інфраструктури, дружньої до людей з інвалідністю та надав пропозиції щодо подальшого її поліпшення. 

Підсумовуючи результати заходу, Дмитро Отставних запевнив, що безперервне надання поліцейських послуг, особливо для менш захищених мешканців громад, незалежно від будь-яких зовнішніх чинників – є головним принципом оновленої філософії поліцейської діяльності. Надані пропозиції обов’язково знайдуть свій позитивний відгук в подальшій діяльності територіальних підрозділів поліції області, зокрема при реалізації проєкту «Фронт-офіс», який здійснюється за підтримки наших міжнародних партнерів - ПРООН. 

«Один з визначальних критеріїв, який дає нам можливість встановити рівень розвитку Держави та суспільства – стан їх інклюзивності, доступності до адміністративних, соціальних, освітніх та безпекових послуг для максимальної кількості населення», - зазначив заступник начальника ГУНП.

Анна Стороженко подякувала за запрошення та зазначила, що ключовими напрямами роботи Програми розвитку ООН, що здійснюється у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, є підтримка надавачів безпекових послуг та розвиток їхнього потенціалу. Відтак, у партнерстві з ГУНП у Луганській області реалізовано ряд проєктів, у тому числі інфраструктурних, які роблять послуги для громадян доступнішими та зміцнюють довіру до поліції. Зокрема проведення аудитів доступності до відділів поліції людей з інвалідністю із безпосереднім залученням таких осіб, дозволяють максимально визначити всі ключові потреби та бар'єри, що нині можуть перешкоджати доступності, аби розпочати роботу над їх подоланням вже зараз.

Відділ комунікації поліції Луганської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux