Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Луганщині поліція виявила мандрівницю з немовлям без будь-яких документів
Опубліковано 20 вересня 2018 року о 11:21

Вчора, о 19.30, співробітниками Новоайдарського відділу поліції та БПОП «Полтава», які несуть службу на блокпосту, що розташований на південній околиці смт. Новоайдар, під час перевірки пасажирського автобусу «Сєвєродонецьк - Станиця Луганська», було виявлено жінку з 3-х місячним немовлям без документів, яка не могла зрозуміло пояснити чия у неї дитина і куди вона проти ночі з нею їде.

Жінка під час спілкування зі співробітниками поліції постійно змінювала версії своєї мандрівки. Спочатку розповідала про те, що вона з міста Краматорськ Донецької області втекла від чоловіка, бо він її ображає, і планувала потрапити до с. Трьохізбенка, звідти «перебратися» на окуповану територію, щоб продовжити свій путь до міста Сорокине (Краснодон), де її очікують родичі та ще троє її дітей. Версії її мандрівки змінювались кожної хвилини, то вона їде до Луганська, то їде до Первомайська.

Але, те, що вона не пам’ятала вік своїх дітей і не могла чітко вказати, де саме знаходяться її діти і з чиєю дитинкою вона їде, дуже насторожило співробітників поліції.

Було прийнято рішення до ранку помістити жінку з дитиною до лікарні, щоб медики оглянули немовля, нагодували та провели усі необхідні медичні та гігієнічні заходи. А за час її знаходження у лікарні встановити особистість жінки.

Вже на ранок співробітниками поліції було встановлено, що жінка 1996 року народження, у червні 2018 року у м. Краматорську народила дівчинку. У свідоцтві про народження дитини батько записаний лише з її слів. Встановити і перевірити дійсне її місце мешкання поки що не вдається, бо вона постійно називає різні населені пункти та різні прізвища свого співмешканця. Але, вже встановлено її родичів, які постійно мешкають на підконтрольній українській владі території, які розповіли, що на окупованій території у місті Первомайськ вона залишила у родичів ще трьох своїх дітей – двох хлопчиків 4-х та 6-ти рочків та 5-ти річну дівчинку.

Наразі, начальник ювенальної превенції полковник поліції Дмитро Кашута, за дорученням очільника поліції Луганщини Сергія Колесника, вирішує питання про надання жінці допомоги в оформленні необхідних документів, щоб вона змогла потрапити до своїх дітей, та спілкується з її родичами, щоб вони приютили мандрівницю з дитям до вирішення всіх необхідних документальних формальностей.

Відділ комунікації
поліції Луганської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux