Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція стисло інформує про хід розслідування ДТП, що сталася в смт Мілове, внаслідок якої загинув велосипедист
Опубліковано 16 квітня 2021 року о 15:23

Останнім часом у соціальній мережі Facebook з’являються дописи користувачів про нібито «неякісне» розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом ДТП, та недовіру до поліції з боку родичів потерпілого. Свої припущення з цього приводу знайомі та родичі потерпілого обговорюють і в ефірі місцевого телеканалу.

Так, нагадаємо, що 28 березня приблизно о 01.50, 37-річний місцевий мешканець, керуючи автомобілем «ВАЗ 212140», рухаючись по вул. Центральній смт Мілове у напрямку с. Великоцьк Старобільського району, на розвилці біля цвинтаря (виїзд з смт. Мілове), скоїв наїзд на 35-річного велосипедиста. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди від отриманих тілесних ушкоджень велосипедист загинув на місці.

Слід зазначити, що після отримання повідомлення про ДТП, на місце події виїжджали співробітники не тільки слідчо-оперативної групи Міловського відділу поліції. Але, з метою кваліфікованого оформлення місця дорожньо-транспортної пригоди та збору доказової бази тоді участь у проведенні першочергових слідчих дій приймали слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Слідчого управління ГУНП в Луганській області.

Відомості про вказане кримінальне правопорушення були внесені до ЄРДР за ч. 2 ст. 286 КК України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами».

В подальшому, у зв’язку з резонансом, який викликала дана події, та необхідністю проведення значного обсягу слідчих дій, Луганською обласною прокуратурою було змінено підслідність у кримінальному провадженні. Досудове розслідування було доручено спеціалізованому відділу СУ ГУНП в Луганській області. Керівництво ГУНП тримає на контролі хід слідства, а процесуальне керівництво здійснює обласна прокуратура.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, вживаються всі можливі заходи спрямовані на всебічне, повне й неупереджене дослідження обставин вчиненого кримінального правопорушення, проводяться експертизи за висновками яких в стислий термін буде прийняте законне процесуальне рішення.

Зазначимо, що про подальший хід розслідування, чи прийняте процесуальне рішення, обов'язково відділ комунікації додатково поінформує суспільство.

Відділ комунікації поліції Луганської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux