Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Луганські поліцейські затримали у м. Харкові громадянина РФ, який скоїв розбійний напад на родину підприємця
Опубліковано 14 вересня 2018 року о 14:26

Оперативники Управління карного розшуку разом зі слідчими викрили двох громадян РФ, які в липні 2018 року скоїли розбійний напад на родину підприємця в с. Сиротине Троїцького району. Одного з підозрюваних оперативники та спецпризначенці КОРДу затримали в м. Харкові. Другий зловмисник переховується від слідства на території РФ.

До Троїцького відділу поліції звернулась 38-річна мешканка с. Сиротине. Жінка розповіла про те, що вдень, коли вдома була лише бабуся з онуком, у будинок увірвалися двоє чоловіків в масках зі зброєю, зв’язали перелякану бабусю та онука. Погрожуючи застрелити хлопця, розбійники змусили літню жінку показати, де родина зберігає гроші та ювелірні вироби. Злякавшись за життя онука, бабуся показала, де знаходиться сейф. Забравши гроші та ювелірні вироби, зловмисники заволоділи ще й мотоциклом «Yamaha» на якому втекли з місця скоєння злочину.

Враховуючи зухвалість та тяжкість злочину, до його розслідування були залучені найдосвідченіші оперативники та слідчі. По крихтах правоохоронці збирали докази та свідчення, які дозволили вийти на слід нападників та встановити їхні особи. Було встановлено, що зловмисники після скоєння розбійного нападу переміщувались на мотоциклі в бік державного кордону з РФ, де кинувши мотоцикл, пішки, поза межами пункту пропуску, перетнули кордон та зникли на території РФ. Поліцейським також вдалось встановити, що зловмисники – це два громадянина РФ, один з яких перебуває у міжнародному розшуку за скоєння тяжкого злочину.

Через деякий час поліцейські отримали оперативну інформацію, що один з розбійників може переховуватися в м. Харків, використовуючи підроблені документи. 
Для відстеження та затримання злочинця була сформована спеціальна група з числа співробітників Управління карного розшуку, Слідчого управління та бійців спецпідрозділу КОРД, які встановили у місті Харків місце, де переховується 48-річний громадянин РФ, та затримали його.

В ході проведення санкціонованих обшуків в місцях переховування злочинця, поліцейські вилучили речові докази, які доводять причетність чоловіка до скоєння розбійного нападу.

Наразі підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Триває досудове слідство у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 187 КК України «Розбій».

 

Відділ комунікації поліції 
Луганської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux