Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Шануємо та пам’ятаємо: Герой України полковник поліції Сергій Губанов
Опубліковано 29 серпня 2023 року о 17:38

Сьогодні, 29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ми пам’ятаємо та вшановуємо усіх правоохоронців, які під час виконання службових обов’язків, за нашу можливість мирно жити на своїй землі, віддали найцінніше – своє життя.

Сергій Губанов народився на Луганщині. У 1995 році вступив до лав тоді ще міліції. Пройшов шлях від оперуповноваженого карного розшуку Стахановського міського відділу міліції до начальника Луганського міського управління.  

У 2014 році, коли Луганщину почали окуповувати терористи, начальника Ленінського районного відділу міліції Луганська Сергія Губанова разом з ще декількома офіцерами міліції взяли в полон бойовики і намагалися вибити зізнання.  Тоді вдалося звільнити з полону всіх офіцерів.  Через тиждень після цього бойовики оголосили «полювання» на його життя та  внесли до «розстрільного списоку 17-ти», його фотографії були розвішані на всіх блокпостах терористів із закликом - «подлежит расстрелу».  

З цього моменту почався бойовий шлях офіцера з великої букви - Сергія Губанова. Бойові дії на території Донецької та Луганської областей, визволення разом з військовослужбовцями ЗСУ, Нацгвардійцями та добробатами захоплених бойовиками територій. Сергій Губанов брав участь у визволенні від окупантів частини нашої рідної землі – міст Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк.

У 2015 році він очолив батальйон «Луганськ -1» і разом зі своїми бійцями виконував найважчі завдання вздовж лінії розмежування.  

20 травня 2020 року в районі селища Трьохізбенка Новоайдарського району під час виконання бойового завдання, як завжди йдучи першим, потрапивши на ворожий вибуховий пристрій, прикривши своїх бійців комбат Сергій Губанов загинув.  

За заслуги перед Україною полковник поліції Сергій Губанов був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького. Указом Президента України йому було присвоєно звання Героя України з врученням ордена Золота Зірка, посмертно.  

Цього ж 2020 року батальйону патрульної служби поліції особливого призначення було присвоєно почесне найменування «імені Героя України Сергія Губанова».  

Правоохоронці Луганщини схиляють голови в скорботі, віддаючи шану своїм колегам...

Світла пам’ять і вічна шана Герою! Ми пам’ятатимемо… Ми помстимося. Ми переможемо!

Відділ комунікації поліції Луганської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux