Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Бережіть заощадження від шахраїв! Понад 260 тис грн втратили мешканці області, ставши жертвами розповсюджених схем аферистів
Опубліковано 16 вересня 2021 року о 10:44

Мешканець Сєвєродонецька оголошення на сайті «OLX» про продаж бджолиних вуликів, домовився з продавцем про придбання та перерахував передплату в сумі 1 600 грн. Після чого сєвєродончанину зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що вулики він не відправив, у зв’язку тим, що вони на пошті були пошкоджені та для повернення грошей попросив потерпілого перейти за посиланням, яке надіслав у месенджері, де ввести всі реквізити своєї банківської картки, на що потерпілий погодився та ввів необхідну інформацію, після чого з його картки було знято 50 000 грн.

Увага! Якщо вам надсилають посилання, де необхідно ввести реквізити банківських карток – зупиніться та в жодному разі не вводіть банківські дані на невідомих ресурсах! Запам’ятайте, шахраї створюють фішингові посилання, аби дізнатися реквізити ваших рахунків та заволодіти вашими грошима!

Cєвєродончанин в Інтернеті знайшов оголошення щодо можливості заробітку у фінансовій компанії “AdvanseStox” та після телефонної розмови з представником компанії, який повідомив, що на даний час в компанії проводиться акція та якщо він поповнить свій онлайн-рахунок на суму 3000 доларів США, то в кінці місяця отримає грошові кошти в сумі 9000 доларів США, на що потерпілий погодився та перевів необхідну суму на свій онлайн-рахунок. Під час спроби вивести «нараховані» грошові кошти з онлайн-рахунку, чоловікові знов зателефонував представник фірми та повідомив, що для виведення грошей необхідно сплатити страховку, на що потерпілий погодився та перерахував на свій рахунок 2000 доларів США, але свій псевдо прибуток так і не отримав та гроші йому не повернуті.

Будьте обачні, якщо під будь-яким приводом у вас потребують грошові внески – відмовтеся та не майте справу з незнайомими роботодавцями!

Мешканцю Лисичанська зателефонував псевдо банківський працівник та повідомив, що невідомі особи намагаються зняти гроші з його рахунку і для збереження грошей необхідно їх перерахувати на іншу картку. Потерпілий виконав вимоги співрозмовника та перерахував 48 000 грн на рахунок, який йому вказав псевдо банківський працівник.

Якщо вам телефонують і представляються працівниками банку - не виконуйте вимог незнайомих співрозмовників, краще перевірте почуту інформацію за офіційним телефоном банку!

Відділ комунікації поліції Луганської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux