Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідча поліції Луганщини Оксана Шестакова: документує воєнні злочини та мріє повернутися в рідний Лисичанськ
Опубліковано 01 липня 2023 року о 10:29

Один із напрямків роботи поліцейської – документуванні злочинів проти національної безпеки та злочинів скоєних в умовах воєнного стану.
Майор поліції Оксана Шестакова – старший слідчий в особливо важливих справах відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Луганській області.

«Працювати доводиться як з документуванням та розслідуванням злочинів, так і з постраждалими людьми – а тут вже потрібні не лише знання в галузь права, а ще й в психології. Так чи інакше, це постійний дуже важкий моральний тиск», - говорить слідча.

Її робота полягає у виявлені злочинів та їхньому подальшому розслідуванні. Поліцейська  має значний досвід у документуванні злочинів бандформувань так званої «лнр» в районі проведення бойових дій, особливо на “нулі”. Саме під час роботи слідчою в Новоайдарському районі їй доводилось навчитися виробляти нестандартні стратегії під час документування складних злочинів, передбачаючи всі можливі спроби ухиляння злочинців від покарання.  З початку повномаштабного вторгнення слідча задокументувала та спрямувала до суду не один обвинувальний акт відносно осіб, які обвинувачуються у колабораційній діяльності.

«Робота в слідстві стресова. Під час виїздів чи чергування у складі СОГ трапляються різні випадки. Особливо важко спілкуватися з родичами загиблої людини. Потрібно вміти заспокоїти й водночас ретельно зібрати докази, з’ясувати до деталей всі обставини. А після цього приходити додому й намагатися перемикнутися. Проте я дуже пишаюся, що є частинкою колективу професіоналів, адже відділ, як друга сім’я, в якому також знаходжу підтримку по життю. А зараз, коли були вимушені покинути свою домівку, я легше перенесла цю подію, оскільки залишилася серед рідного колективу», - каже поліцейська.

Оксана – мама двох дітей. Поєднувати роботу й материнство, звичайно, важко. Встигати перевірити домашні завдання, зібрати дітей до школи, нагодувати, а ще зізнається слідча, що діти просто обожнюють її торти. Аби порадувати малечу інколи доводиться готувати смаколики вночі. Жінка бачить, що діти пишаються нею. “Це дуже приємно, бо хочеться бути гарним прикладом для своїх діточок”, – зазначає Оксана.

Між роботою та родиною поліцейській ще вдається вивчати англійську та займатися спортом.

Жінка мріє повернутися додому – у рідний Лисичанськ.

“Як тільки буде деокупація, відразу вирушимо додому, відбудуємо й налагодимо нове життя. Все буде Україна!” – впевнена Оксана.



Відділ комунікації поліції Луганської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux