Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції Луганщини скерували до суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи «освітян», які пропарадують ідеологію держави-агресора
Опубліковано 05 липня 2023 року о 16:45

У причетності до вчинення злочинів проти основ національної безпеки України підозрюються п’ятеро громадян України-мешканці Старобільського району, яких викрили оперативники Управління стратегічних розслідувань в Луганській області  ДСР НПУ. У квітні за процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури слідчі слідчого управління зібрали достатньо доказів для обвинувачення «освітян». Наразі досудове розслідування завершене та обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Фігурантами є 68-річна мешканка Старобільського району, яка добровільно зайняла посаду начальниці псевдоуправління освіти так званої «адміністрації Старобільського району лнр» та організувала й очолила організовану злочинну групу, до складу якої увійшли три жінки та чоловік, які окупаційною адміністрацією призначені  директорами закладів освіти на тимчасово окупованій території Старобільського району.

Учасники організованої групи, здійснювали інформаційну діяльність шляхом надання інтерв’ю у засобах масової інформації рф та так званої «лнр», публікацій на каналах мас-медіа, проведення бесід, зборів за участю керівників окупаційної влади, представників рф та так званої «лнр». А також організовували доступ до інформації про свою діяльність та публічне інформування громадян, спрямовані на підтримку окупаційної влади.

Організована група створена з метою сприяння збройній агресії проти України, встановленню та утвердженню тимчасової окупації частини території України, уникнення відповідальності за здійснення державою-агресором збройної агресії проти України, впровадження стандартів освіти держави-агресора в закладах освіти, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованій на підтримку рф, так званої «лнр» та їх збройних формувань.

Слідчі кваліфікували протиправну діяльність групи «освітян» за ознаками злочинів, передбачених ч.2,3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України, ч.2,3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 111-1  Кримінального Кодексу України (Колабораційна діяльність вчинена організованою групою).

Відділ комунікації поліції Луганської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux