Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Увага! Діють шахраї: минулої доби п’ятеро мешканців області потрапили на гачок аферистів та втратили свої заощадження на загальну суму 162 тис грн
Опубліковано 27 жовтня 2021 року о 09:55

37-річній мешканці м. Кремінна зателефонувала невідома жінка, яка представившись судовим виконавцем запропонувала подати позов до суду на виробника пігулок для схуднення «Кетодієта» та «Мета», які жінка приймала та мала від них побічні ефекти.  Після чого протягом кількох днів потерпілій телефонували невідомі, які представлялися працівниками суду, Державної казначейської служби України та «Ощадбанку» та з метою виплати грошових коштів у сумі 22 тис грн за поданим позову, вимагали надати відповідні документи (довідки, ліцензії, страховки та квитанцію з оплати податку), за отримання яких потерпіла перерахувала 40 тис грн. Після чого жінка зрозуміла, що її ошукали шахраї.

56-річному лисичанину зателефонував невідомий чоловік та запропонував купити талони на бензин заправки «ОККО» по 20 грн за літр на що заявник погодився та перерахував 2 тис грн. Наразі продавець на зв’язок не вийшов та гроші не повернув.

30-річний мешканець Старобільського району перерахував майже 76 тис грн у якості передплати за придбання автомобіля з Європи.

60-річній мешканці м. Рубіжне зателефонував невідомий, який повідомив, що її донька потрапила до поліції та для вирішення питання щодо не притягнення її до кримінальної відповідальності потрібні грошові кошти. Жінка погодилася та перерахувала майже 25 тис грн на банківську картку, яку назвав невідомий.

58-річній мешканці Старобільського району на мобільний телефон зателефонував невідомий, який представився працівником ПриватБанку і повідомив, що її банківська картка заблокована та для її розблокування їй необхідно повідомити йому коди, які будуть надіслані їй на мобільний телефон. Заявниця повідомила коди після чого виявила, що з її картки було знято 19 тис грн.

Шановні громадяни

Пам’ятайте, боротьба з шахраями залежить від кожного з нас! Не довіряйте незнайомцям та не виконуйте їх вимог! Ретельно перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють!

Відділ комунікації поліції Луганської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux