Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Луганщині оперативники карного розшуку розкрили злочин майже двадцятирічної давнини
Опубліковано 23 липня 2021 року о 12:58

Ще у далекому 2002 році у серпні місяці у м. Сєвєродонецьку сталася резонансна подія – зникло подружжя – чоловік та жінка, які займались невеличким бізнесом на місцевому ринку. Під час проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Сєвєродонецької, тоді ще міліції, зі слідами вогнепальних пошкоджень знайшли автомобіль «Газель», яким зазвичай керувала зникла жінка. І тільки після чотирьох місяців пошуку в лісовому масиві на окраїні м. Сєвєродонецьк в ґрунті землі було виявлено труп жінки з ознаками насильницької смерті. Тоді відпрацьовувалось багато версій скоєння злочину і продовжувались пошуки зниклого чоловіка, але його місцезнаходження так і не було встановлено. І усі ці майже двадцять років так без відповіді і залишались питання - чи чоловіка вбили як і його дружину, чи може це він є вбивцею.

На початку 2021 року оперативники Управління карного розшуку отримали оперативну інформацію, що до скоєння цього злочину може бути причетним місцевий мешканець. Але для того щоб довести це, враховуючи такий тривалий час з моменту його скоєння, оперативникам прийшлось дуже багато попрацювати.

Вони зібрали вичерпну інформацію про фігуранта, щоб зрозуміти мотив скоєння злочину, ретельно вивчили матеріали цієї справи, знайшли оперативника, експерта та слідчого прокуратури, які тоді займались розслідуванням справи. І лише коли були впевнені, що не помиляються, що достатньо доказів, що саме цей фігурант може бути причетним до вбивства подружжя, запросили його до поліції.

І не помилились. Фігуранту пред’явили докази і він розповів про те, як його «найняв» товариш дитинства, запропонувавши в подальшому поділити бізнес подружжя, про те, що після вбивства жінки він разом із партнером по бізнесу вбитої та його другом, заманили до «пастки» її чоловіка, вивезли його до лісосмуги, де холоднокровно застрелили, та вказав місцезнаходження вбитого чоловіка.

Вчора, 22 липня 2021 року, під час проведення огляду місця події, на яке вказав фігурант, куди оперативники та слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури, залучили експертів, кінологів та інших спеціалістів, було знайдено та вилучено фрагменти кісток людського тіла.

Наразі, слідчими призначено ряд необхідних експертиз після проведення яких, фігуранту буде оголошено про підозру.

Відділ комунікації поліції Луганської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux