Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Все життя це вибір, а спорт, це вибір на все життя, - старший лейтенант поліції Олександра Бєлова
Опубліковано 06 березня 2021 року о 12:53

Олександра народилася у Молдові і ще маленькою 6-річною дівчинкою дізналась що таке війна.

- Неподалік нашого будинку був пагорб і на ньому стояли танки… все в житті має повторення…, - каже Саша.

Тоді її мама зробила складний вибір у житті родини  і поїхала з двома доньками до м. Свердловськ Луганської області, де жили її батьки. Згодом до них приєднався і тато, який повернувся з плавання.

Що б Саша із сестрою скоріше пристосувалися до нового місця, батьки всіляко заохочували їх починання.

- Тоді, а це був початок 90-х, мама продала мабуть усі коштовні речі, аби я змогла займатися спортом. Вона була впевнена, що це правильно, адже і тренери постійно казали, що в мене дуже виходить, - згадує початок спортивної кар’єри Олександра.

Старання батьків дали свої результати, і вже через кілька років ученицю 7 класу Сашу Богатую запросили на навчання у м. Луганськ до школи олімпійського резерву. Тоді маленька дівчина заробила й свої перші гроші.

- Здається, це було десь 100 гривень у квартал. Я змогла не тільки купити собі якийсь одяг, солодощі, а й почала допомагати батькам, - згадує Олександра.

У Луганську Саша почала освоювати й інші види спорту. Займалась легкою атлетикою й шахами. І так успішно, що її запросили продовжити навчання у м. Харків і професійно займатись шахами. Олександра зробила вибір на користь плавання і не прогадала.

Зараз Олександра Бєлова майстер спорту з плавання та тріатлону на дистанції WTC 70.3 або Half-Ironman, яким захопилась близько 10 років тому. Учасник Чемпіонату світу та Чемпіонатів Європи з плавання, Член Олімпійської збірної України з плавання.  Їй належить рекорд Європи в естафеті з плавання серед правоохоронців.

На одних зі спортивних зборів Олександра, до речі, й познайомилась і з майбутнім чоловіком Віктором.

У 2005 році, отримавши диплом тренера з олімпійського професійного спорту, Олександра вирішила, що пора передавати свій спортивний досвід іншим, та пішла на службу до училища первинної професійної підготовки співробітників міліції.  Тут Олександра росла не лише як тренер, а й як спортсмен та спортивний суддя.

- Мене залучали у якості судді у змаганнях із бігу, стрільби і навіть рукопашного бою. Також, у цей період вдалось перемогти у турнірі із шахів серед правоохоронців, - згадує Олександра службу у «школі міліції».

Після окупації частини Луганщини у житті Олександри знову постав вибір, залишитись працювати у міліції чи переїхати до м. Київ, куди запрошували працювати у цивільній сфері. І, звичайно, Олександра обрала службу народові України. Під час АТО/ООС старший лейтенант поліції Олександра Бєлова працювала на різноманітних посадах у Новопсковському відділі поліції, залучалась до служби на блокпостах та … мріяла про плавання.

Згодом, показавши свою фізичну підготовку та не аби які розумові й тактичні здібності під час проходження 5 денного курсу виживання, Олександрі запропонували продовжити службу у батальйоні поліції особливого призначення ГУНП, де вона служить й понині.

Переїхавши до Сєвєродонецька, Саша змогла повернутись до улюбленої справи – плавання, й зібрала з колег команду для участі у чемпіонаті з плавання серед ветеранів, де поліцейські Луганщини, під головуванням Олександри, отримали нагороди в особистих та командному заліках.

Також, у 2019 році втілилася у життя ще одна мрія Олександри, вона почала тренувати молодих плавців – дітей поліцейських Луганщини.

- Мені дуже подобається працювати з дітьми, адже вони заряджають якоюсь неймовірною енергією. Після кожного заняття я з нетерпінням чекаю наступного, - каже Олександра.

Однак пандемія внесла корективи й у життя спортсменів і тренування довелось припинити.

Зараз, любляча мама 13-річного сина, який вже також спортсмен, і чудова дружина не припиняє будувати плани і займатися самовдосконаленням. Рік тому Олександра завершила навчання у Національній академії внутрішніх справ і одразу ж вступила на історичний факультет Національного університету ім. Т.Г. Шевченко, каже, щоб краще знати історію, адже, як ми вже зрозуміли, все в житті має повторення…

- Зараз мрію поновити тренування молоді, а також із командою плавців поліції Луганщини виступити на змаганнях ветеранів у квітні. А там … сподіваюсь, потрапимо і на міжнародні змагання серед ветеранів у складі збірної команди України, - ділиться планами на майбутнє Олександра Бєлова. 

Відділ комунікації поліції Луганської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux