Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Загиблі та поранені громадяни, викрадення чоловіка, розграбований храм: поліцейські Луганщини документують всі злочини окупантів
Опубліковано 13 травня 2023 року о 12:18

З початку місяця поліцейські Луганщини опрацювали близько 500 повідомлень про злочини та події.

Так, до чергової частини ГУНП в Луганській області надійшло повідомлення жінки про те, що в травні 2022 року внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ рф в одному з селищ Сєвєродонецької міської громади було пошкоджено її приватний будинок, а вона отримала поранення. Також, надійшло повідомлення жінки про те, що в травні 2022 року внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ рф у м. Попасна загинув її батько.

Під час забезпечення публічної безпеки, відновлення життєзабезпечення, надання поліцейських послуг населенню в с. Макіївка до поліцейських надійшло звернення про те, що в ході обстрілів з боку окупаційних військ рф була пошкоджена будівля культової споруди після чого представниками окупаційних військ рф її розграбували.

А, в селищах Греківка та Невське внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ рф було зруйновано та пошкоджені будинки, господарчі споруди та загинула худоба місцевої мешканки. Також, під час окупації с. Невське (квітень 2022 року) російські військові заволоділи зернозбиральним комбайном.

В двох інших населених пунктах Сватівського району внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ рф пошкоджено територію фермерського господарства, приватний будинок. Після чого представники так званої «лнр» вкрали сільсько-господарську техніку, паливно-мастильні матеріали, знищили зібраний врожай, а з будинку викрали нарізну зброю, меблі, побутову техніку та особистих речей господарів.

Крім цього, надійшло 64 повідомлення про знищення та пошкодження, внаслідок обстрілів окупаційними військами рф, приватних будинків у містах Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасна й селищах Борівське, Золотарівка, Комишуваха, Воронове, Новокраснянка, Тошківка, Білогорівка та квартир у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Кремінна, Рубіжне, Попасна та смт Нижне. У місті Сєвєродонецьк знищено столярні виробничі приміщення, 3 автомобілі та пошкоджено вісім торгівельних модулів на місцевому ринку. В м. Попасна в ході обстрілів з боку окупаційних військ рф, було зруйновано будівлю навчального закладу, три будівлі в якій розташовувались автомагазин, СТО, шиномонтаж та страхова компанія, магазин ритуальних послуг та знищено 7 автомобілів. А, в Рубіжному зруйновано гараж та 2 автомобілів.

До чергової частини надійшла заява директора одного з фермерських господарств про те, що наприкінці січня 2023 року невідомі особи з представників рф, погрожуючи заявнику та його сім'ї, змусили підписати доручення на право користування його господарством, після чого незаконно вивезли 1137 т соняшника та 18 одиниць сільгосптехніки.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Надійшла інформація про те, що в представники окупаційних військ незаконно позбавили волі 52-річного мешканця одного з населених пунктів Старобільського району.

Поліцейські викрили 72 особи, які підозрюються у причетності до нзф та участі у бойових діях на боці окупаційних військ рф. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

В одному з населених пунктів Старобільського району представники нзф так званої «лнр» погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї, провели обшук приватного домоволодіння.

Також зареєстровано 20 крадіжок майна з будинків, квартир, підприємств та магазинів мешканців області, які через повномасштабне вторгнення армії рф були змушені виїхати з області. А, в м. Лисичанськ, військові рф не тільки проникли до однієї з квартир, а й влаштували в ній свій «штаб».

Поліцейські вживають заходів щодо встановлення місцезнаходження 12 громадян, з якими рідні втратили зв'язок.


Відділ комунікації поліції Луганської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux