Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Пишаюся, що в поліцейському однострої маю змогу допомагати землякам, – луганський поліцейський Олег Ткаченко
Опубліковано 07 серпня 2023 року о 10:44

Начальник відділу служби «102» управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Луганській області підполковник Олег Ткаченко понад 20 років свого життя присвячує службі в поліції.

З початком російської агресії у 2014 році поліцейський залишив місто Луганськ, переїхав до Сєвєродонецька, де продовжив службу. Брав активну участь в Антитерористичній операції, Операції об’єднаних сил.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії разом з іншими силами безпеки та оборони поліцейський допомагає громадянам, які залишаються в регіонах, де ведуться бойові дії.

«24 лютого 2022 року почалось для мене на службі. Я був на чергуванні зі своєю командою, забезпечував функціонування роботи спецлінії «102». Звичайно, що кількість дзвінків зросла, люди шукали допомоги, хотіли розуміти, як діяти, дехто вже почав телефонувати, щоб повідомити про воєнні злочини рф, хтось – щоб спитатися, де можна отримувати гуманітарну допомогу. Запитів було багато, ми мобілізували всі сили та засоби, аби найскоріше і якомога якісніше допомогти людям. Робота була цілодобовою. В той момент взаємозв’язок був постійний і безперервний. Ми з командою продовжували надавати допомогу, допоки не пропав зв’язок», - розповідає Олег Ткаченко.

Після наказу про евакуацію з Сєвєродонецька поліцейський разом зі своїм колективом, виїхали. Проте відновивши та налагодивши роботу спецлінії «102» на тимчасовому місці дислокації, одразу повернувся на територію рідної області, щоб разом із колегами допомагати громадянам, які залишалися в містах та потребували допомоги.

«До складу зведеного загону ГУНП в Луганській області входять співробітники різних підрозділів, але не дивлячись на це, ми всі працювали як єдиний механізм. Аби охопити більшу кількість громадян, які потребували нашої допомоги: розділившись на групи, ми заздалегідь планували свій день, адже в офіційні джерела поліції Луганщини надходило багато повідомлень про необхідність допомоги, з адресами, де переховуються від обстрілів окупантів люди, та тим що потрібно», - говорить поліцейський.

Попри артилерійські, авіаційні та ракетні обстріли населених пунктів, вони супроводжували транспортні засоби, що доставляли вантажі з продуктами, питною водою, медикаментами та засобами гігієни для жителів Сєвєродонецька, Рубіжного та Лисичанська.

«Були різні ситуації. Ми розвозили гуманітарку: продуктові, гігієнічні набори та ліки. Навіть коли вже не було зв’язку, ми просто знали, що, наприклад, за певною адресою у підвалі люди – завантажили машину і поїхали. Бувало й таке, що через постійні обстріли, кілометр їхали години дві. Або шукав молоко для дітей, які залишалися в підвалах, бо знав, що їм це необхідно. А напередодні 8 березня дарували жінкам квіти в горщиках і сухий пайок – от такі вони реалії війни…», - ділиться спогадами підполковник Ткаченко.

Окрім цього, поліцейський брав участь у заходах з відновлення зруйнованої та пошкодженої інфраструктури: спільно з працівниками ДСНС розбирав завали будинків у м. Сєвєродонецьк, шукав постраждалих та здійснював супроводження бригад ремонту електромереж та охорону їх безпеки під час виконання робіт.

Олег Ткаченко і зараз продовжує виконувати спеціальні службові завдання з відсічі та стримування збройної агресії російської федерації, відновленні публічного порядку та безпеки громадян у складі зведеного загону на Харківщині.

Поліцейський не має сумнівів, що з українським прапором повернеться до рідного Луганська.

Відділ комунікації поліції Луганської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux